Hvor hurtigt internet har man brug for

Photo of author

Hvor hurtigt internet har du brug for til dine behov? 

Du er ikke den eneste, der sidder med det spørgsmål. For med utallige internetløsninger, der alle kommer med forskellige priser og hastigheder, skal man nærmest være en teknisk nørd for egentlig at forstå hvad man får for pengene.

I denne artikel vil vi give dig nogle fingerpeg om hvor hurtigt et internet du skal bruge for at kunne dække dine behov. Det er vigtigt at vide – for ellers kan du komme til at betale for meget ift. dit behov.

Disse faktorer påvirker hvor hurtigt internet du skal have

Der er flere ting, der spiller ind på hvor hurtigt internet, du skal have i husstanden.

Én af de afgørende faktorer, der spiller ind på hvor hurtigt internet I har brug for, handler om hvor mange personer I er. Jo flere, der bor i husstanden, desto flere er I, der skal deles om den samme internetforbindelse. Og er I mange, så skal den gerne være hurtigere for at kunne følge med.

En anden faktor handler om hvad I bruger internettet til. Hvis der blot skal surfes lidt rundt på avissiderne, Facebook og streames noget musik, så kræver det ikke så meget af hastigheden. Hvis I derimod streamer film over nettet, eller hvis der skal spilles spil, så sætter det høje krav til hastigheden.

Der er også nogle tilfælde, hvor du faktisk ikke får lige så meget tempo ud af internetforbindelsen som du ellers betaler for. Det kan fx være hvis du er på det mobile internet i et område, hvor dækningen ikke er så god. I disse tilfælde kan du komme ud for fx at betale for en 1000 Mbit forbindelse, men hvor du kun kan trække 500 Mbit ud af opkoblingen.

Hvis I har et lavt behov

Hvis I er få personer i husstanden, og hvis I ikke bruger internettet til andet end almindelig surfing, læse avisen, være på Facebook, osv., så behøver I ikke den hurtigste forbindelse.

Her er det typisk nok med en internetforbindelse med en hastighed på mellem 20 Mbit og 50 Mbit.

For en forbindelse, der starter ved 50 Mbit, starter priserne typisk fra ca. 150 kr. pr. måned og opefter. Dog er der mange udbydere, der ikke længere tilbyder så lave internethastigheder. Nogle gange er den laveste hastighed, du kan finde på markedet, i omegnen af de 100 Mbit og opefter. Men her er priserne altså nogenlunde de samme – måske skal du slippe 250 kr. pr. måned eller lidt derover.

Hvis I har et gennemsnitligt behov

Hvis I er en familie med flere børn, og hvis I bruger internettet til at streame film og være på TikTok, så kræver det en lidt hurtigere internetforbindelse. Her vil vi anbefale en internetforbindelse på mellem 100 Mbit og 200 Mbit.

Med disse hastigheder er I sikre på, at I ikke kommer til at løbe ind i lange loading-skærme, når videoerne skal streames på telefonen eller på fjernsynet. Heller ikke selvom I er flere, der på samme tid kobler jer på med disse formål for øje.

Prisen for disse internethastigheder ligger typisk lidt højere end for en internetforbindelse, der starter ved 50 Mbit. For en 200 Mbit forbindelse starter prisen typisk fra 200 kr. pr. måned og opefter. Du kan dog også være heldig at finde enkelte udbydere, der giver jer en 200 Mbit forbindelse billigere.

Hvis I har et stort internetbehov

Hvis I er mange derhjemme, der bruger internettet til streaming, TikTok og computerspil, så kræver det en noget hurtigere forbindelse.

Noget af det, der trækker mest på internetforbindelsen, er netop hvis du gamer på computeren – eller har børn, der gør det. Når der spilles computer sikrer en hurtig internetforbindelse, at I ikke spiller med forsinkelse i spillet – såkaldt latency.

I disse tilfælde anbefaler vi, at du starter med en internetforbindelse på 300 Mbit eller derover. En 300 Mbit forbindelse koster ikke det hvide ud af øjnene – men du skal selvfølgelig regne med priser, der ligger lidt over dem, der gjaldt for de langsommere forbindelser. For 250 kr. pr. måned kan du typisk komme langt, og dække de fleste behov derhjemme. Vi har brugt denne side som kilde til vores artikel, om hvilken hastighed du skal vælge til dit internet.